Csilla és Laci kalandjai

Csilla és Laci kalandjai

Hungária Kupa 4. nap + WUOC sprint váltó

2016. szeptember 13. - d_csilla

2016.08.02.

 

Végre ismét mi futottunk délelőtt. Ez a reggeli kelésnél még nem volt akkora öröm, de a pályán azért éreztük a különbséget, és hogy azért ez lenne a szokásos.

A terep az előző napi másik fele volt, normáltáv, és anyának igaza lett, a női BR azért nem szakadt meg. Kicsit tovább tartott, de azért nem éreztem olyan rettenetes nagy különbséget az előző napi középtávokhoz képest. Igaz, mi egész barátságos pályát kaptunk, Laci szegény két horhost túrt fel, az elsőt balról jobbra, aztán némi mászás után a másikat jobbról balra. Nem annyira élvezte.

Az egyetemista VB-n aznap sprint váltó volt a program, ezt sajnos kihagytam, mert pont akkorra kaptunk időpontot Petitől és Ilditől, Laci miskolci barátaitól. Azért telefonon követtem az eseményeket, a brit váltó gyorsan az élre állt és végül ők is nyertek, a magyarok egy jó kezdés után sajnos visszaestek, így miattuk sem kellett izgulni, végül a 11. helyen végeztek. Azért kicsit sajnálom, hogy nem láttam, állítólag volt kivetítő is. Jó lett volna látni, hogy hogyan tud működni egy tájfutó közvetítés egy magyar város főterén.

Néhány kép Máthé Istvántól:

4_wuoc_virag.jpg

4_wuoc_nezok.jpg

Este aztán következett a nap fénypontja, a sörváltó.

Aki nem ismerné, a szabályok:

  • Minden csapat 2 főből áll, ők egymást váltva teljesítenek egy-egy nem túl hosszú tájfutó pályát.
  • A verseny tömegrajttal indul, vagyis a célba érkezés sorrendje egyben az eredmény is.
  • Az első fordulóban az összes csapat részt vesz. 
  • A rajtjelre a csapatok első tagjai megisznak egy korsó sört, majd teljesítik a pályát
  • Váltás után a második csapattag is megiszik egy sört, aztán ő is fut egyet.
  • Versenyenként változik, de az első futam után általában kieséses szakasz következik. Minél tovább benn marad egy csapat a versenyben, annál több sört iszik.

Ez a sörváltózás egy viszonylag friss, néhány éves találmány, nem is veszi magát túl komolyan, ezért a szabályok rendszeresen változnak. A Hungária Kupa sörváltó néhány extra szabálya a fentiekhez képest:

  • A selejtező futam 2x2-es váltó volt, vagyis minden csapattag kétszer sörözött és kétszer futott, az eredmény a negyedik pálya teljesítése után alakult ki.
  • 8 csapat jutott a középdöntőbe, a kiesettek egy egy körös helyosztó futáson vehettek részt. Tehát mindenki legalább 3 sört megivott és háromszor futott.
  • A középdöntőből egy egy körös versenyen négy csapat jut a döntőbe, a többieknek helyosztó. Még az 5-8. helyezettnek is 4 futás és 4 sör.
  • A döntő futam ismét 2x2-es váltó, ráadásul a második kör előtt két korsó sört kell meginni. Ez 6 korsó sört és 6 futást jelent az 1-4. helyezett számára.
  • Az egész versenyt este rendezték, sötétben, fejlámpával.

Bevallom, mi csak a selejtezőt néztük meg, azt sem egészen végig, aztán elmentünk aludni.

A rajtjel idé Scooter Fire című művéből a címadó sor első elhangzása volt, a verseny első pillanatai (fotók szintén Máthé Istvántól):

4_sorvalto_rajt.jpg

Az egyik pálya:

4_sorvalto_palya.jpg

Láttunk néhány nagyon érdekes átkelést ezen a korláton:

4_sorvalto_korlat.jpg

A verseny további leírása helyett következzen néhány sms, amit Andinak küldtem, hogy azért ő se maradjon le teljesen az eseményekről. Ami idézőjelben van, azt a speaker, Szlávik Zoli mondta.

21:11: Tudósítás: 2x2-es az első futam. Gréti is indul.

21:21: "És Császár Barbara kezdi meg a második korsó sörét, na lássuk... Eeeegy, keeeeettő... Mi? Már kifutott?" :-D I <3 Szlávik Zoli.

21:30: Úgy volt, hogy 8 csapat jut a középdöntőbe, 9-16 fut még egyet a helyosztón, a többieknek vígaszsör. De most a versenyelnök úgy döntött, hogy mindenki futhat a helyosztón (9-24). Biztos nagyon örülnek :-D

21:33: "Az orosz csapatnak vissza kell menni egy negyed órás megbeszélésre a holnapi középtávval kapcsolatban. Az edzőjük nem tudja, hogy itt vannak. Megvárjuk őket és nem áruljuk el." :-D

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaeslaci.blog.hu/api/trackback/id/tr859910824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása