Csilla és Laci kalandjai

Csilla és Laci kalandjai

Antelope Canyon

2016. június 19. - d_csilla

2016.06.18.

 

Szombaton a meglepően bőséges reggeli után siettünk vissza a szobánkba, hogy megnézhessük a meccset. Az első pár percben egész elégedettek voltunk, hogy milyen felkészült a riporter, egész szépen ejti a magyar játékosok nevét, de aztán körvonalazódott, hogy ő erősen az izlandiaknak szurkol, mert szegénykék, még sohasem nyertek EB meccset. Hát, végül most sem.

A meccs után nagyon gyorsan kellett kijelentkeznünk, és már indultunk is a közeli Antelope kanyonhoz, ami egy két részből álló, homokkőbe vájt "folyosó". Mi az alsó szakaszát választottuk, aminek az alja szélesebb, mint a teteje, vagyis kicsit olyan, mintha egy barlangban mennénk, de néha mégis meglátjuk az eget.

Sokat kellett várnunk, mert a hely szűkössége miatt csak vezetett csoportokban lehet a kanyont látogatni. Az egész kb. 400 méter, mégis eltöltöttünk másfél órát, egyrészt, mert csak lassan lehetett haladni az előző csoportok miatt, másrészt, mert fotóztunk.

Homokkő kívülről:
image_114.jpeg

Így bújkáltunk a sziklák között:

image_115.jpeg

A vezetőnk szorgalmasan készítette rólunk a fotókat és segített olyan szűrőket beállítani a fényképezőgépeken/ telefonokon, amikkel a sziklák a valóságnál is vörösebbnek tűntek. Itt látszik a különbség:

image_116.jpeg

image_117.jpeg

Sokszor nehéz eldönteni, hogy egy kép álló vagy fekvő:

 image_118.jpeg

Az oroszlán:

image_119.jpeg

Létra a vörös filterrel:

image_120.jpeg

Egymást fotózzuk:

image_121.jpeg

Az egyik kanyar ilyen szűk volt, persze csak az alja:

image_122.jpeg

Felfelé fotózva néhány szikla lila lett a képeken. Ez már tényleg csak optikai csalódás, filterek nélkül:

image_124.jpeg

Még néhány közös kép a vezetőnknek köszönhetően:

 image_123.jpeg

image_125.jpeg

A kanyon vége, alig látszik a kijárat:

 image_126.jpeg 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaeslaci.blog.hu/api/trackback/id/tr858822936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

domotorerzsi 2016.06.20. 06:10:22

Mintha egy film díszletei közt lennétek:))
süti beállítások módosítása