Csilla és Laci kalandjai

Csilla és Laci kalandjai

Los Angeles

2016. június 13. - d_csilla

2016.06.12.

Lépések: 18806

"Emeletek": 19

 

Vasárnap délelőtt az első utunk az óceánpartra vezetett. Hatalmas ez a város, lehet, hogy nem a legközelebbi pontot céloztuk meg, de akkor is, háromnegyed órát autóztunk.

Los Angeles szélén több km-en keresztül homokos beach húzódik, mit szépen ki is építetek, sétaút, bicikliút, röplabdapáya, játszótér, szabadtéri fitneszterem áll a helyiek rendelkezésére, csak amit mi láttunk. És a helyiek ki is használják a lehetőséget, hiába volt felhő és nekem kicsit hűvös az idő, sokan kijöttek a partra. Ki kocogni, ki bringázni vagy görkorizni, sétálni, jógázni, piknikezni, és a legbátrabbak még fürödtek is. Mi is belementünk a vízbe bokáig, pontosabban: megálltunk mezítláb a vízes homokon és vártuk, hogy egy nagyobb hullám elérje a lábunkat. Hideg volt. Azért a helyiek többsége is inkább ezt csinálta fürdés címén: játszott a hullámokkal. Chuck szerint szeptemberben az igazi.

 image_68.jpeg

image_69.jpeg

image_70.jpeg

image_71.jpeg

Los Angelesben is van Pier, vagyis szórakozónegyeddé alakított móló. Éttermek, bárok, és a móló végén egy pici vidámpark hullámvasúttal. Itt is volt Bubba Gummp, és most be is ültünk, teleettük magunkat rántott ill. grillezett garnélával. Ez még kicsit 12 előtt volt, de tényleg akkora adag volt, hogy utána egy szem müzliszelettel elvoltunk este 8-ig.

 image_84.jpeg

Ebéd után kisütött a nap és egyből nagyon meleg lett. Valójában már ebéd után történt a lábunk összevizezése és ekkor fotóztunk Baywatch-os partiőr kunyhót.

image_85.jpeg

Megtaláltuk a 66-os út végét

image_86.jpeg

Elindultunk Beverly Hillbe, de nem sikerült térképet szerezni a hírességek házairól, így csak autóztunk egy kört.

 image_87.jpeg

A kör második vége a Mulholland Drive, szép a kilátás a városra, több filmbet is szerepel, hogy a fiatalok félreállnak az út mellett és a napnyugta fényeinél romantikáznak. Világosban csak az látszott, hogy Los Angeles minden irányban több 10 km.

 image_88.jpeg

image_89.jpeg

Elmentünk az obszervatóriumhoz, mert állítólag onnan látszik a legszebben a Hollywood felirat. Tényleg jól látszott, de fotózni nem nagyon lehetett, ahhoz messze volt.

 image_90.jpeg

Visszatértünk a Hollywood Boulevardra csillagokat és kézlenyomatokat nézni.

Találtunk magyar vonatkozású csillagot:

image_91.jpeg

 Kezek és lábak:

image_92.jpeg

 A régiek megemlékeztek a lóról is:

image_93.jpeg

Átsétálttunk a Sunset Boulevardra, de az annyira nem tetszett, hacsak az nem, hogy tényleg napnyugta volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaeslaci.blog.hu/api/trackback/id/tr708806750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

domotorerzsi 2016.06.16. 15:14:52

Képek is lesznek? (ilyen kis telhetetlen vagyok :)) )

d_csilla 2016.06.16. 15:35:08

@domotorerzsi: igen, telhetetlen vagy :-) a képfeltöltés elég macerás. Ha képeket látsz, az azt jelenti, hogy ülök a hotel-/motelszobában és a telefonomat nyomkodom, ugye te sem ezt szeretnéd? ;-) De azért igyekszem kihasználni az üresjáratokat, amikor éppen van wifi: tegnap pl. háromnegyed órát álltam sorban a kijelentkezésnél, akkor egy csomó képet fel tudtam tölteni.

domotorerzsi 2016.06.18. 19:43:19

:)) a képnézegetés tényleg ráér itthon
süti beállítások módosítása